Istuminen tappaa, vai tappaako?

Lyhyt vastaus, ei.
“arvaa lainaanko vanhoja eränkävijän juttuja, no joo 😀 : ‘kun olet kävellyt sanotaan 55 minuuttia, istu 5 minuuttia, siten että jalanpohjat eivät ota kiinni maahan”
(armeijassa tätä sanottiin taistelukyvyn ylläpitämiseksi; kättä lippaan ja ilmoitus, tupa Kossalmi edelleen taistelukykyinen) 🙂
Nyt kun opiskelin anatomiaa, ymmärrän että “staattinen jännitys” on se vihollinen, ei esim istuminen tai seisominen.

Lyhyt oppimäärä:

Jos istut 8+h päivässä: muista seisoa 5 minuuttia joka tunti, juo vettä käy veskis etc. Tällä tavoin rikot staattisen jännityksen.

Jos seisot 4+h päivässä, istu joka tunti n. 5 min Ja nosta jalanpohjat irti maasta, niin jalkasi saavat hetken rentoutua. Taas staattinen seisomisen aiheuttama jännitys rikkoontuu ( liike seisaallaan, auttaa, mutta kuten sanottu, jos liikut 4+ tuntia, ilman ettei paine jalkapohjista katoa, voit olla varma että kroppa on jumissa)

DYNAAMINEN LIIKE ASENTOJEN VÄLILLÄ.

Jalan lihakset ovat enemmän tai vähemmän aktivoituneina kun jalkapohja on maassa. eli ns. “löhö asento” , jalat pitkällä, nojautuneena taakse. mm. sydänpotilaalle ja sinulle, parasta lepoa -verenkierron esteet ovat poissa

Jokainen sankari ja sankaritar pystyy menemään 72 tuntia putkeen täysillä: Näillä neuvoilla pystyt toimimaan 50-70 vuotta oikein, ja silti vielä pystyssä ja kunnossa.
Kysymys on itsensä huoltamisesta ja staattisen jännityksen aiheuttamien ongelmien tiedostamisesta. Olet terveempi ja parempi työntekijä tai pomo kun tiedostat tämän asian.